Woningbouw

Een veilige draagconstructie

Voor een veilig en praktische
draagconstructie van nieuw- en verbouw

Voor nieuwbouw moet de eigenaar een bouwvergunning aanvragen. De eigenaar is verplicht om ook constructieve berekeningen en tekeningen aan te leveren bij de gemeente.In dit proces werken wij als constructiebureau vaak samen met architecten en aannemers. Wij proberen door middel van overleg altijd tot de meest efficiënte oplossing te komen. Enerzijds moet de bouw zo goedkoop mogelijk zijn. Anderzijds moet de draagconstructie veilig en vooral ook praktisch zijn. Huiseigenaren die geen affiniteit met de bouwsector hebben, zien soms praktische details over het hoofd. Wij denken daarom graag mee en geven gericht constructief advies.

Verbouw of uitbouw: ook zonder vergunning
wel constructieberekening!

Voor verbouw of uitbouw van een bestaande woning is in sommige gevallen ook een vergunning nodig. In de regel geldt, dat alles wat grenst aan de openbare ruimte (weg of groen), zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning, een grote invloed heeft op de directe omgeving. Voor een uitbouw aan de voor- of zijkant is dus vaak een vergunning nodig, inclusief constructieve berekening. Een uitbouw aan de achterkant kan vaak zonder vergunning gebouwd worden. Zonder vergunning betekent alleen niet dat elke uitbouw automatisch voldoet aan de veiligheidseisen. Wij raden huiseigenaren aan om bij een vergunningsvrije uitbouw ook altijd een constructieve berekening te laten maken. Niet alleen voor de eigen gemoedsrust, maar ook de verzekeringsmaatschappij kan erom vragen als er iets fout gaat. Wettelijk gezien moet er voor elke wijziging in de draagstructuur een constructieve berekening worden gemaakt, maar veel mensen weten dat niet. Op de hele uitbouw is de constructieberekening een heel kleine kostenpost, maar het kan een hoop ellende besparen!

Door onze ervaring kunnen wij uitstekend met architecten, aannemers en huiseigenaren meedenken. Het resultaat is dan een prachtige woning of uitbouw die voldoet aan alle constructieve veiligheidseisen en waar de bewoners gegarandeerd jarenlang plezier van hebben.