Start bouw nieuwe carnavalshallen Oldenzaal

Begin maart gingen de oude carnavalshallen van SHOC (Stichting Huisvesting Oldenzaalse Carnavalsloodsen) tegen de vlakte en nu is de bouw van de nieuwe hallen alweer in volle gang. Wat opvalt aan de bouw is dat er geen staal of metselwerk aan te pas komt. De hallen worden volledig in hout uitgevoerd en laat dat nu de expertise één van onze houtconstructeurs Bas Vreeswijk zijn. Hij is dan ook nauw betrokken bij de bouw van dit project.

De nieuwe hallen bestaan uit 6 lessenaarsdaken van elk 10 meter hoog, waardoor er binnen meer ruimte is voor het maken van de hoge praalwagens. De constructie wordt gemaakt van Kerto-Ripa. De wanden, het dak en de verdiepingsvloer zijn gemaakt van Kerto-S en kerto-Q. Kerto is een hoogwaardig gelamineerd fineerhout met hoge sterkten en stijfheden. Het materiaal is maatvast en door het relatief lage gewicht is het eenvoudig te monteren.

De verschillende onderdelen van Kerto-Ripa zijn volledig constructief verlijmd door Dupac in België en aannemer Oude Roelink uit Oldenzaal is verantwoordelijk voor de plaatsing van de prefab elementen.

Voor de start van de bouw hebben meerdere vertegenwoordigers van de carnavalsverenigingen een bezoek gebracht aan de mooie fabriek van Dupac in Bocholt. Zij hebben daar het productieproces van Kerto-Ripa bekeken en uitleg gekregen over de materialen en de voordelen ervan. Daarna stonden de seinen op groen en kon de bouw beginnen.

De carnavalsverenigingen en Oude Roelink hebben het grondwerk en de fundering gezamenlijk gedaan en inmiddels zijn de eerste prefab onderdelen op locatie aangekomen en ook al gemonteerd. Er komen in totaal 29 vrachtwagens vol met prefab elementen om de 6 carnavalsloodsen te bouwen. Gemiddeld komen er 3 vrachtwagens per dag aan. Dit betekent dat de hele constructie van 1500 m² al eind mei klaar is. Daarna kunnen de carnavalsverenigingen met de afbouw beginnen.

Weer een mooi samenwerkingsproject waar wij als IBVreeswijk heel trots op zijn.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem contact op met:

Bas Vreeswijk
Directeur
0541-661424

Of stuur een e-mail