Start uitwerking technisch ontwerp Xylino Almere

Met trots kondigen wij aan dat wij zijn gestart met de uitwerking het technisch ontwerp voor het project Xylino in Almere. Dit gebeurt als vervolg op het succesvolle voorlopig en definitief ontwerp. Wij doen dit in opdracht van Koopmans Bouwgroep en GeWOONhout. Het project omvat meerdere gebouwen voor in totaal 93 huurappartementen en 10 eengezinswoningen en wij zullen als hoofdconstructeur fungeren. In samenwerking met Constabiel werken wij de gehele constructie uit. Het architectonisch ontwerp wordt uitgewerkt door Arons en Gelauff architecten. De hoofdopdrachtgever van het project is De Alliantie.

De gebouwen zullen worden opgebouwd uit prefab houten modules van Sustainer waarvan wij de constructieve onderdelen controleren en ontwerpen. Tevens helpen wij met de ontwikkeling van de houten modules. De gebouwen worden gedeeltelijk onderkelderd, waarvoor Constabiel de constructieve uitwerking verzorgt. De grondgebonden woningen zijn niet onderkelderd. Alle gebouwen worden op palen gefundeerd.

De houten modules stoten 90% minder CO2 uit dan een regulier gebouw van staal en beton. Mede door de materiaalkeuze kan een circulair ontwerp gerealiseerd worden. Als gespecialiseerde houtconstructeur zijn wij de aangewezen partij om het constructieve ontwerp van de houten onderdelen uit te werken. Niet het hele gebouw kan in hout worden uitgevoerd. Op sommige plekken is beton (kelder en fundering) en/of staal (verbindingsmiddelen) nodig. Wij focussen op het realiseren van een ontwerp dat sterk, stijf én zo duurzaam mogelijk is.

Voor IBVreeswijk is dit project het eerste van deze omvang. Daarom willen we onze partners en klanten bedanken voor het vertrouwen en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking. Houd onze LinkedIn-pagina en website in de gaten voor updates over de voortgang van het project.

De start van de bouw is gepland voor januari 2024.

Onderstaande renders zijn gemaakt door Arons en Gelauff architecten.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem contact op met:

Bas Vreeswijk
Directeur
0541-661424

Of stuur een e-mail